Uit het boek

Op deze pagina vind je de video's waar Keyon in het boek naar verwijst.

De omhaal van Marco

Met video spreek je meer zintuigen van je doelgroep aan dan in welke andere vorm van online marketing dan ook, video geeft het 'totale plaatje'. Daarentegen is dat via tekst of een stilstaande afbeelding lastig om te bereiken.

Oxana Malaya: Het meisje opgevoed door honden

Oxana Malaya is een Oekraïnische vrouw, geboren op 4 november 1983. Doktoren hadden bij haar geboorte geconstateerd dat ze een normaal kind was. Vanaf een vroege leeftijd werd ze echter verwaarloosd door haar alcoholistische ouders, waardoor ze opgroeide met enkel en alleen honden om haar heen. Wanneer ze op zevenjarige leeftijd werd gevonden door autoriteiten gedroeg ze zich als een hond en beheerste ze geen enkele vorm van taal. Slechts na jaren van gespecialiseerde training was ze in staat om te praten, luisteren, lezen en schrijven.

Het gebruik van animatie om complexe concepten uit te leggen

Kijk hoe een wiskundige en een animator samenwerken om wiskundige concepten helder en duidelijk uit te leggen.

Waarom uitstellers uitstellen

We zijn helemaal niet zulke rationele wezens zoals we dat vaak graag willen geloven. Integendeel, we nemen regelmatig beslissingen op basis van emotie in plaats van logica. Dit is ook de reden dat we zo vaak bepaalde taken uitstellen tot een dag voor de deadline.

Hoe Pixar muziek gebruikt om je te laten huilen

In deze video legt de YouTube gebruiker ‘Sideways’ uit hoe Pixar muziek gebruikt om je te laten huilen.

De eerste YouTube video

De allereerste video die op YouTube werd geplaatst was van één van de drie oprichters van YouTube genaamd ‘Me at the zoo’, waarin hij – zoals de titel beschrijft – in de dierentuin is.